Styckningskurser

Styckningskurs

SNÄSTA STYCKNINGSKURS:

17,18/02/2024

Teori datum:lördag 17/02/2024 tid: 15:00-19:00

Plats: Arnemarks Köttservice,Storgatan 41,94132 Piteå (Gallerian Piteå)

Parkering: gratis parkering,Gallerians parkering( kom en kvart tidigare och ring 073 0911 636 så släpper vi in dig)

kurdeltagare på praktik dagen får låna arbetskläder,stövlar och handskar.på teori dagen ,du kan komma med dina civila kläder

Kaffe,Fika:kaffe,fika,frukt 50kr per person (teori dagen)

Rekommenderas:varma sockor ,fleecetröja och ett glatt humör 🙁 kom inte om dina båtar har drunknat 🙂

Praktik datum: söndag 18/02/2024 tid: 9:00-17,18:00

Plats: Arnemarksvägen130,94192 Arnemark

Fika och Lunch: smörgåstårta,drycka,kaffe,fika och frukt allt för 150:- per person(praktik dag)

Pris: 2500kr (2dagar,teori och praktik)

Kursledare: Nawid Soltani

Vi erbjuder olika styckningskurser som kan anpassas till din nivå eller önskan.
I våra kurser får du bland annat lära dig :

  • kniv hantering
  • hygienisk hantering av vilt
  • egenskaper hos vilt som påverkar köttkvalitén
  • urtagning
  • avhudning
  • känsliga områden
  • passning
  • mörning
  • benanatomi
  • teknik
  • säkerhet.
  • kniv kunskap
  • hur stekarna sitter/ligger på varandra
  • hur tar man ur stekarna
  • hur man tar hand om kött
  • ben anatomi                                                                                                                                                                                    Styckningskurs materialet utgår från livsmedelsverkets rekommendationer när det gäller kötthantering.

En styckningskurs kan vara den perfekta presenten till en nybliven jägare. Detta går att köpa som presentkort via oss i våra butiker eller direkt här på hemsidan.

Är du jaktledare och vill att ditt lag ska avancera? Välkommen in till oss för bästa kunskap, kvalité och teknik.
För att en kurs ska starta behöver vi ha minst fem stycken deltagare.

Kursledaren är en godkänd djurtranspotör inom EU, utbildad slaktare, styckare och godkänt kött klassificerare hos Jordbruksverket av följande djurslag : nöt, lamm(får),häst,gris,get slakt kroppar och han har lång erfarenhet genom djurskötsel , slakt och styckning,ja han har slaktad och styckad mer än du har hår på din kropp så du få känna dig att du är på rätt plats och lära dig slakt & styckning av kött.

Styckningskurser vi erbjuder